Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşu

Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşumuzda bir sıcak hava balonunun sürekli uçuşa elverişliliği ile operasyonel ve acil durum ekipmanlarının kullanılabilirliğini sağlamak için aşağıdaki hususlar yerine getirilmektedir:

a) Uçuş öncesi kontrollerinin yapılması,

b) Emniyetli operasyona etki eden her bir arıza veya hasarın onaylı veriler doğrultusunda giderilmesinin yönetimi,

c) Hava aracının tüm bakımlarının SHGM tarafından onaylanan hava aracı bakım programına uygun olarak gerçekleştirilmesinin yönetimi,

ç) Onaylı hava aracı bakım programının etkinliğinin analizinin yapılması,

d) Aşağıdakilerden uygulanabilir olanların yerine getirilmesi;

• Uçuşa elverişlilik direktifi,
  • Sürekli uçuşa elverişliliği etkileyen operasyonel direktif,
  • EASA/SHGM tarafından yayınlanmış sürekli uçuşa elverişlilik gereklilikleri,
  • Bir emniyet sorununa istinaden SHGM tarafından ivedilikle uygulanmak için yayınlanan usul ve esaslar.

e) Modifikasyon ve tamirlerin onaylı verilere göre uygulanmasının yönetimi,

f) Zorunlu olmayan modifikasyonlar ve/veya kontroller ile ilgili olarak bir uygulama politikasının oluşturulması,

g) Hava aracı için gerekli görülmesi durumunda kontrol uçuşlarının yapılması

Bakım Programları

Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşumuzda uygulanan sıcak hava balonu bakım programı ve bakım programı revizyonları SHGM tarafından onaylanmaktadır.

Hali hazırda kuruluşumuzdan sürekli uçuşa elverişlilik yönetimi hizmeti alan sıcak hava balonları için SHGM onaylı bakım programlarımız aşağıda verilmektedir.

• Pasha Balloons
  • Cameron Balloons Ltd
  • Balóny Kubíček spol. s r.o.
  • Ultramagic, S.A.
  • Lindstrand Technologies Ltd.

Bakımın Uygulanması

Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşumuzdan hizmet alan sıcak hava balonlarına uygulanacak tüm bakım faaliyetleri Sıcak Hava Balonu ve Hava Gemisi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren F Bakım Kuruluşunda yetkin personel tarafından uygun metodlar, teknikler, standartlar ve talimatlar takip edilerek, uygun alet, ekipman ve malzeme kullanılarak her türlü çevresel kısıtlama dahilinde onaylı tesislerde gerçekleştirilmektedir.