Slot hizmet merkezi yeni balon uçuş sahalarında

Slot Hizmet Merkezi, 01 Ekim 2021 tarihi itibariyle yeni uçuş sahalarında göreve başlıyor.

Merkezimiz bünyesinde faaliyet gösteren Slot Hizmet Merkezi, Ticari Balon İşletmeleri Talimatı (SHT-BALON RUHSAT) kapsamında Pamukkale, Soğanlı ve Çat balon uçuş sahalarında uçuş emniyetinin sağlanması ve hava sahasının emniyetli bir şekilde kullanılabilmesi için gereken koordinasyon ile slot hizmetlerinin verilmesi hususunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiştir.

Balon uçuş sahalarında faaliyet gösteren işletmelerin Slot Hizmet Merkezi otomasyonuna kayıtları tamamlanmış olup uçuş planlamaları http://shm.kapadokya.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

Balon uçuş sahalarında operasyon yapan tüm hava sahası kullanıcılarına emniyetli uçuşlar dileriz.